Ужас! Вече имам целулит. Какво да правя?

Забеляза ли сте, че вече имате целулит и се чудите какво се случва с тялото Ви? Правилно ли се храните? Движите ли се ежедневно?

В тази статия ще разкажем малко повече какво представлява целулитът, кога се появява и как можем да го намалим.

Какво е целулит?

Когато намалее водата в тъканите, настъпва промяна в колагеновите нишки, в най-долния слой на кожата. Тази промяна предизвиква образуването на малките трапчинки, които предизвикват така наречената „портокалова кожа“. Увеличаване на обема на мастните клетки и нарастването им предизвиква образуването на характерните за целулита „буци“ .

Нарушеното кръвоснабдяване на тъканта и затрудненото оттичане на лимфата предизвикват характерната оточност на тъканта. Това често се забелязва при жени, работещи прави през деня. Вечер, тъканите оттичат, което понякога е съпроводено с болка.

Промените, предизвикващи „портокалова кожа” дават ясни сигнали, че трябва спешно да се  променят някои неща от ежедневието Ви.

Тялото има спешна нужда от ежедневно физическо движение. Движението на мускулите изгаря енергия, намираща се в мастните клетки на хиподермиса. Когато движението липсва, мастните клетки започват да наедряват и да променят здравословния ритъм на работа на всички структури в тъканта.

Необходимо е също да се предприеме правилно комбиниране на храните така, че да се ограничи прекомерната употреба. Това не означава да се пристъпи към гладуване и лишения! Хаотичното гладуване задейства механизмите на защита в тялото. След период на гладуване, започва да се запасява при всяко постъпване на храна, тъй като не е сигурно кога пак ще бъде нахранено. Така започва сформирането на „буците”, характерни за целулита. И това може да се забележи не само при жени, с наднормено тегло и но при слаби жени.

Как да му противодействаме?

Освен здравословното и редовно хранене, както и ежедневното движете, можем да включим процедури, които помагат в борбата ни с целулита.

VelaShape III е подходяща процедура за премахване на целулита и намаляване на подкожните мазнини от седалището, бедрата, брича, краката, ръцете, двойната брадичка, корема и паласките. Процедурата представлява  контролирано загряване на подкожната тъкан до 40-45 градуса терапевтична температура. Загряването става след като апликаторът на машината с помощта на вакуум засмуква част от кожата и подкожната тъкан и силно я загрява в дълбочина до 15 мм. Когато третирната зона достигне необходимата терапевтчина температура в кожата се задействат процеси по стимулация на синтез на нов колаген (неоколагенеза), стягане на съществуващи колагенови фибри (колагенеза), както и механично притискане на мастните клетки, което води до намаляването на техния обем. Резултатът след серия от процедури  на една и съща зона е по-стегната, по-гладка кожа и без целулит. Усещането по време на процедурата е за приятно затопляне в дълбочина.  След процедурата кожата е зачервена в продължение на няколко часа, но след това то напълно отшумява.

Горди сме, че в естетичен център Anelia Style можем да предложим тази процедура на нашите клиенти. За да се уверите, че VelaShape III е Вашата процедура, то е най-добре да запишете час за безплатна консултация с наш специалист.

 

ANELIA STYLE © 2023 ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‎|‏‏‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ИЗРАБОТКА НА САЙТ‏‏‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎‎‏‏‎Изработка на сайт