Вечен ли е ефектът от лазерната епилация?

Правили ли сте лазерна епилация? Да, но ефектът не Ви задоволява? Не, но обмисляте възможността да направите и се чудите дали си заслужава?

Нашите специалисти по лазерна епилация създадоха този текст, за да Ви информират какво да очаквате.

Какво въсъщност представлява лазерната епилация?

Лазерната епилация е дълготраен метод за отстраняване на нежеланото окосмяване по тялото чрез иновативна технология. Тя представлява унищожаване на космения фоликул с помощта на лазерена светлина, която се трансформира в топилна и убива луковицата на косъма. След като фоликула (луковицата на косъма) бъде премахнат там не пониква нов косъм.

При лазерната епилация се унищожават само косми, които се намират в анагенна фаза на растеж, а именно такива, които растат активно и все още не са се отделили от луковицата си. Това е така, защото косъмът изпълнява функцията на проводник на топлината до фоликула и е абсолютно необходим за ефективността на процедурата. По едно и също време и в зависимост от зоната, която се третира, само около 20-25% от космите се намират във фаза на активен растеж. Останалите косми са във фазана на опадане или са „заспали“ (не растат). Затова са необходими няколко на брой сесии с лазер, за да бъдат унищожени по-голяма част от космите в третираната зона, но не всички. Обикновено са необходими от 8 до 10 процедури, но има случаи, при които трябват повече от 10 процедури. Човешкият организъм е индивидуален и поради тази причина не може да се даде точен отговор колко процедури ще са достатъчни за пълното епилиране на окосмяването в дадената зона.

Колко ще продължи ефективността от лазерната епилация зависи много от някобко фактора. Някои от тях можем да контролираме, а други  - не.

Фактори, които не можем да контролираме са:

  • Възрастта (при хора над 40-годишна възраст ефектът е много по-дълготраен, отколкото при по-млади)
  • Хормоналния баланс в организма. При хора с хормонални проблеми е трудно да се каже колко би била трайността на ефекта.
  • Дълбочината на разположение на космения фоликул в кожата. Има хора, чийто космени фоликули са разположени по-дълбоко в кожата и при тях е по-трудно да бъдат унищожени. Обикновени им трябва повече сесии.
  • Вида на косъм и цвета на кожата. Понякога много тънките и светли косъмчета не могат да бъдат отстранени напълно. Бели и червени косми не не се повлияват от лазерна епилация.

Фактори, които  можем да контролираме и павила, които е задължително да спазваме, за да имаме добър ефект от лазерната епилация са:

  • Стриктното посещаване на процедурите, според графика, препоръчан от Вашия терапевт. Хубаво е да знаете, че анагеннта фаза на растеж на космите на краката трае между 60 и 90 дни. На лицето – горна устна, брадичка, бакенбарди – 30-40 дни, а на подмишниците, ръцете и интимната област – 45-60 дни.
  • Грижата за кожа преди процедурата. Не трябва да епилирате зоната с домашен епилатор или кола маска 2-4 седмици преди лазерна епилация. Много е важно косъмчетата да не бъдат откъсвани от луковицата. Както споменахме по-горе, те са проводник на топлината и са изключително важни за крайния резултат от процедурата. Космите трябва да бъдат обръснати гладко непосредствено преди епилация.
  • Лазера, с който се прави процедурата. Необходим е мощен и прецизен лазер. Опитът на терапевта също не е за подценяване. Той трябва да е добре обучен да работи с лазера и да познава всичките му възможности. Ние работим с висок клас лазер за епилация - Elysion Pro, доказал своята висока ефективност.

За да сте напълно сигурни колко точно процедури лазерна епилация ще са Ви необходим, консултирайте се със нашите специалисти. Те ще Ви назначат индивидуална програма.

 

ANELIA STYLE © 2023 ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‎|‏‏‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ИЗРАБОТКА НА САЙТ‏‏‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎‎‏‏‎Изработка на сайт