Антицелулитна терапия / изглаждане на кожата

С над 10 години опит в областта на медицинската естетика, десетки клинични проучвания и повече от 3.5 милиона процедури, извършвани в света, VelaShape е най-известната неинвазивна машина за премахване на целулита, стягане на кожата и намаляване на подкожните мазнини. Процедурата е безопасна,  бърза, безолезнена и напълно ефективна в борбата с упоритата портокалова кожа. Апаратът VelaShape III е трето и последно покомение машина, редуцираща целулита, което напрактика я прави 3 пъти по-ефективна от предходните модели.

Какво представлява процедурата?

VelaShape III е подходяща процедура за премахване на целулита и намаляване на подкожните мазнини от седалището, бедрата, брича, краката, ръцете, двойната брадичка, корема и паласките. Процедурата представлява  контролирано загряване на подкожната тъкан до 40-45 градуса терапевтична температура. Загряването става след като апликаторът на машината с помощта на вакуум засмуква част от кожата и подкожната тъкан и силно я загрява в дълбочина до 15 мм. Когато третирната зона достигне необходимата терапевтчина температура в кожата се задействат процеси по стимулация на синтез на нов колаген (неоколагенеза), стягане на съществуващи колагенови фибри (колагенеза), както и механично притискане на мастните клетки, което води до намаляването на техния обем. Резултатът след серия от процедури  на една и съща зона е по-стегната, по-гладка кожа и без целулит. Усещането по време на процедурата е за приятно затопляне в дълбочина.  След процедурата кожата е зачервена в продължение на няколко часа, но след това то напълно отшумява.

VelaShape III работи с 4 патентовани технологии. Апаратът съчетава мощна двуполюсна радиочестота, затопляща в дълбочина до 15 мм, инфрачервена светлина, която нагрява повърхността на кожата до 3 мм и вакуум, който осигурява прецизно доставяне на енергия до дълбоките слоеве на кожата. VelaShape III работи с масажни ролки, които подобряват лимфния дренаж и помагат за извеждане на токсините от тялото посредством лимфата и черния дроб.

VelaShape III е единственият апарат в света, за който, чрез клинични проучвания е доказано, че помага за синтеза на напълно нов колаген в кожата.

Колко е важен колагенът за кожата?

Колагенът съставлява почти 80% от кожата и се намира в средния слой, наречен дерма. Той работи заедно с друг протеин – еластин, за да придаде плътност и здравина на кожата и да й осигури еластичност при опън.

С напредване на възрастта производството на колаген започва да се забавя – и това се случва по-рано, отколкото предполагаме. След 25-годишна възраст се разгражда повече колаген, отколкото се синтезира, затова започваме да виждаме фини линии и бръчки – естествен страничен ефект от изчерпания колаген в кожата. От средата на 20-те години започваме да губим около 1% от колагена си с всяка следваща година.

Външни фактори като вредно влияние на слънчеви лъчи, замърсяване, действие на свободни радикали в тялото и тютюнев дим също намаляват количеството на колагена.

ЗАПАЗИ СВОЯ ЧАС СЕГА

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

1 - Кога ще видя първите резултати?
Подобряване на третирания участък може да се види още след първата процедура - кожата е по-гладка и по-стегната. Най-добри резултати има след 3-тата процедура. Броят на процедурите е строго индивидуален и зависи от степента на целулита, състоянието на кожата и начина ви на живот. Най-хубавото при процедурите с VelaShape III е, че резултатите се разгръщат във времето и се запазват дълго, поради стимулирането на процеса неоколагенеза – синтез на нов колаген.

2 - С колко сантиметра мога да намаля от обиколката си?
Според клиничните проучвания, пациентите съобщават за намаляване със средно от 1 до 3 см след една процедура. Едно скорошно проучване показва, че 100% от пациентите са имали намаляване с най-малко 1,5 см. Силата на VelaShape III обаче е в дълготрайното редуциране на целулита.

3 - Безопасна ли е процедурата?
Процедурата е безопасна и ефективна, подходяща за всички типове кожа, без да прави кожата фоточувствителна. Няма данни за странични ефекти върху здравето. Не се препоръчва единствено при бременност и кърмене, както и в случаи на кожни заболявания в зоната, която ще се третира. Препоръчително е да не сте се излагали активно на слънце или на солариум преди процедурата.

4 - Болезнена ли е процедурата?
Повечето пациенти споделят, че усещат процедурата като топъл, успокояващ масаж в дълбочина. Нормално е да се усеща топлина и след процедурата, но в границите на комфорта. Кожата ви може да остане зачервена в продължение на няколко часа след процедурата, но после бързо ще се успокои.

ЗАПАЗИ СВОЯ ЧАС СЕГА

ANELIA STYLE © 2023 ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‎|‏‏‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ИЗРАБОТКА НА САЙТ‏‏‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎‎‏‏‎Изработка на сайт